sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Makoisa Pavlova






Sen verran monelle olen nyt hehkuttanut Pavlova-kakun ihanuutta, että laitan sen nyt tänne blogiin niin pääsette tekin herkuttelemaan. Löysin tämän reseptinkin, joka oli pojan juhliin leipoessa kadoksissa. Tämä taitaa olla kesän herkuista lempparini; ohittaa peräti suklaiset herkut. MITÄ!?

Kakku on salakavalasti vähäkalorisen oloinen kevyen ja kuohkean rakenteensa puolesta. Makea mansikka ja rapsakka sokerimarenki saavat rahkaisesta täytteestä hieman vastapainoa. Aiemmin olen laittanut täytteenkin makeaksi mutta nyt jätin kunnolla rahkan makua ja se oli todella passeli veto!

Kylläpä tämä maistui tänään vielä erityisen hyvältä päiväkahvin kanssa kun sain kasvimaan kitketyksi.


PAVLOVA

4 huoneenlämpöistä kananmunanvalkuaista
1 tl etikkaa
2,5dl sokeria
2 tl maissitärkkelystä
1 tl vaniljasokeria

Täyte:
2 dl kermaa
1,5 purkkia rahkaa
0,5l mansikoita

Vatkaa valkuaiset ja etikka kovaksi vaahdoksi, lisää samalla puolet sokerista pikku hiljaa. Sekoita loppu sokeri, tärkkelys ja vaniljasokeri keskenään.
Lisää seos vaahtoon vähän kerrallaan koko ajan vatkaten. Kun vahhto on kovaa, levitä se leivinpaperille (kulhon voi kääntää nurin ja vaahto pysyy kulhossa=riittävän kovaa).

Muotoile lastalla/lusikalla vaahdosta sopivan kokoinen ympyrä ja tee keskelle kuoppa täytettä varten. Voit tehdä aaltokuviota marengin pintaan. Paista1h-1,15min  150astetta. 

Valmista täyte; vaahdota kerma, lisää rahka. Levitä täyte jäähtyneen marengin päälle ja lisää mansikat.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...