sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

Puuhaa pyhille - ohje kevätpipoon

Jos sinulle käy niin kuin minulle useimmiten pitkien pyhien aikana, puuhavimma, niin tässä kiva ja suhteellisen nopea ohje kevätpipoon. Pipo on loistava asuste muutoinkin; mainio piriste asukokonaisuuteen tai bad hair day:n pelastaja!

Ohje löytyy kuvineen Suuren käsityölehden alkuvuoden numerosta, jostakin niistä, numeroa en ole laittaut ylös minnekään. Kolmioista rakentuva pipo neulotaan kahta väriä samanaikaisesti käyttämällä; toinen kolmioista kasvaa ja toinen kutistuu joka puikollisella. Lankavalinta oli helppo elikäs lempparini merinovilla. Ja puikot olivat kokoa 4. Ja ohje tulee tässä:

Luo v.harmaalla langalla 58cm ja neulo uksi kierros oikein. Jatka ainaoikeaa ja aloita kolmiot.
Osa1:
1.krs. (op) neulo 57s v.harmaalla ja yksi silmukka t.harmaalla.
2.krs. Neulo 2s t.harmaalla, tuo lanka työn eteen, kierrä eriväriset langat toistensa ymprärille ja neulo v.harmaalla 56s.
3.krs. Neulo 55s v.harmaalla, kierrä langat toistensa ympärille nurjalla puolella ja neulo 3s t.harmaalla
4.krs. Neulo 4s t.harmaalla, tuo lanka työn eteen ja kierrä eriväriset lanagt toistensa ympärille ja neulo v.harmaalla 54s.
Toista jatkossa 3-4 krs:sia siten että neulot aina 1s:n enemmän t.harmaalla ja yhden silmukan vähemmän v.harmaalla. Kun kaikki silmukat on neulottu t.harmaalla, katkaise t.harmaa lanka.
Osa 2:
1.krs. (op) neulo 1s valkoisella ja 57s v.harmaalla
2.krs.Neulo 56s v.harmaalla, kierrä eirväriset langat toistensa ympärille työn edessä ja neulo valkoisella 2s.
3.krs. jatka osan. 1 ohjeen mukaan.

Toista osia 1.ja 2. kunnes työssä on 4 v.harmaata, 2 t.harmaata ja 2 valkoista kolmiota ja kaitaleen pituus on 52cm. Päätä silmukat ja ompele kaitale renkaaksi. Harsi renkaan toiseen päähän harsinlanka ja kiristä sen avulla myssyn yläreuna umpeen. Pipon päälaelle jää näin pieni röyhelö.

Iloista pääsiäsen jatkoa!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...