torstai 10. maaliskuuta 2016

Ikuisuusprojekti ja varma kevään merkki
Kuvien värit eivät niinkään lupaile kevättä mutta varma kevään merkki on se kun kutimet ja pyöröpuikot tyhjenevät töistään; tekemättömät villaunelmaiset kutomukset pääsevät vihdoin kalkkiviivoille asti. Puikoille on aika vaihtaa värikkäät puuvilla-ja bambulangat!
Jos villaunelmasta haaveilee, kannattaa ehdottomasti tehdä tuttavuutta tähän kuvissa näkyvään Drops desing:n Cloudiin. Tuota kerääkin voisi pelkästään hypistellä useamman tovin sen pehmeyden ja muhkeuden vuoksi, langassa on 72% alpakkaa. Ostin tämän viime kesäkuumalla ja vaikka en lukeudu talvi-ihmisiin lainkaan, upposi mieli heti taikaiseen talvimaailmaan lankakerää pidellessä. 

Tästä huivista kehkeytyi valtava ikuisuusprojekti jokseenkin haasteellisen kuvionnin vuoksi.Aikomuksena oli pitää huivia jo jouluna shaalin tavoin mutta mutta...Sama kuvio toistuu koko ajan, salmiakkakuviot vain lisääntyvät kierros kierrokselta. Tämmöinen kuviointi on vain niin anteeksiantamaton jos haluaa kuviosta ehjän. Yksikin silmukkavirhe ohjaa kuvion väärään suuntaan. Jouduin purkamaan huivia ainakin kahdesti ellen peräti kolmesti liki 1/3 osan joka kerta. Ylimmässä kuvassa olen jo kertaalleen päätellyt huivin kun en ollutkaan tyytyväinen sen kokoon. Virheet tulivat silloin kun yritin kutoa muutaman rivin äkkiä vaan ja lasten häärätessä ympärillä. Juup, niin kuolleena syntynyt idea ja sitä piti vielä kokeilla paristi ennen kuin oppi.
Vaikeuksien kautta päädyimme kuitenkin villaunelma-Cloudin kanssa maaliin asti. Syksyllä tuo onkin sitten ihana heittää harteille tai kaulaan.

Viikonloppuna onkin sitten tiedossa väriä ja eloa synttärijuhlahumun tunnelmissa! Kiva saada talo täyteen väkeä; kaiken ikäistä ja kokoista :) Huomenna upotetaan kädet taikinaan, vatkataan kuohkeita taikinoita jauhojen pölistessä, maistellaan pursotellaan ja koristellaan.2 kommenttia:

  1. Jään odottamaan bambu- ja puuvillalankapostauksia, josko saisin niistä ideoita. Mukavaa kevättä! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihii, kiva että oottelet :) jumituin ensin merinovillan pariin kun se toimii keväisin niin älyhyvin!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...