sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Aaltopitsihuivi ohjeen kera


Nyt on luvassa ohje joka sopii aivan varmasti aloittelevallekin pitsinneulojalle!
Tämän huivin alkuperäinen ohje on Kotoliving 4/2013 lehdestä. Ja voin taata, että tässä onnistuu ensikertalainenkin jos haaveilee peruskudontataitojen haastamista seuraavalle tasolle.

Huivn voi tehdä minkä kokoisilla puikoilla haluaa mutta valitsemalla  pari numeroa suositeltua paksummat puikot saat huivista ilmavamman. Huivin leveys on yhden mallikerran verran eli 36 silmukkaa. Tarvittaessa voit tehdä tuplaleveän huivn lisäämällä mallikerran verran silmukoita.

Tämän huivin tein puikoilla kuusi ja lanka oli tuollaista mohair-tyyppistä ja sille suositellut puikot olivat siis 3½-4½.  Huivissa toistuu 4 eri kierrosta ja jo parin kierroksen jälkeen kuvio alkaa näkymään. Yksivärisessä langassa pitsikuvio pääsee oikeuksiinsa, kirjavaan lankaan kuvio piiloutuu.

Aloita luomalla 40 silmukkaa.

1.krs neulo oikein (työn oikea puoli)

2.krs neulo nurin (työn nurja puoli)

3. krs ( työn oikea puoli)
neulo 2s oikein, neulo 2s oikein yhteen 3 kertaa, neulo *1s,langankierto*6 kertaa, neulo 2s oikein yhteen 6 kertaa, neulo *1s,öangamkierto* 6 kertaa, neulo 2s 3 kertaa oikein yhteen, neulo 2s oikein

4.krs neulo nurjalla kaikki silmukat oikein

Toista näitä neljää kierrosta kunnes huivi on halutun mittainen. Tee viimeisenä kierrokset 1 ja 2 ja päättele sen jälkeen kaikki silmukat. Tässä minun huivissani yksi raita on aina neljä kertaa tuo mallikerta eli 16kierrosta. Ja niin kuin kuvista näkyy, huiville löytyi nopeasti uusi omistaja. Neidin toiveesta siitä tehtiin vielä tuubi-huivi, " No, semmoinen kun sullakin on".
HUOMHUOMHUOM! 3 kierros on yhtä kaventelua ja lisäämistä mutta näin se pitsi syntyy ja reikien muodostuminen kuuluu asiaan :)

Kannattaa kokeilla!!! 


2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...