keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

Unohdettu kasvimaa

Se melkein pääsi yllättämään! Nimittäin kisaväsymys puutarhassa. Joka kevättalvi puhkun intoa päästä puutarhaan kukkapenkkejä kaivamaan ja kasvimaata laajentamaan. Tänään sitten näin ensimmäisiä merkkejä kisauupumuksesta; rehottava kasvimaa jossa käynyt myös vierailijoita :/


Herneet lupaavasti kukassaPemotettu ja hoitamaton Porkkanapenkki

Oikeastaan minulla on vasta kasvimaan alku. Viime kesänä hankin kaksi viljelylaatikkoa ja tarkoitus on hankkia myöhemmin lisää. Ihan hyvä päätös sillä aika ei tunnu riittävän ihan joka puolelle. Toiseen laatikkoon istutin herneitä, salaattia ja pinaattia. Samassa laatikossa rehottaa ruohosipuli tyytyväisenä. Herneet olivat lähteneetkin hyvin kasvamaan ja kukkimaan. Muutama herneenpalon alkukin jo näkyi! Jee! 
Olin jo lähes luovuttanut herneiden tukivarsien asettelujen kanssa sillä meidän koira kävi niitä sieltä repimässä ja pilkkoi tyytyväisenä paloiksi. Aargh! Etsi oma keppisi.
Samasta viljelylaatikosta otin ylös kaikki pinaatin ja laitoin uutta tulemaan.

Toiseen laatikkoon laitettiin retiisejä kaksi riviä ja loput porkkanaa. Porkkanaa kokeilen ensimmäisen kerran ja vähän jännittää riittääkö laatikon syvyys. Retiisit lähtivät hyvin kasvuun ja niitä olikin kiva maiskutella kesän alussa. Mutta ne kasvoivat ihan hirmu vauhtia ja revin ylös ne toissa viikolla koska olivat jo pienen punajuuren kokoisia ja maistuivat puisevilta. No ensi vuonna hieman hillitymmin retiisiä.

Tässäkin penkissä koira oli käynyt! Onneksi oli kaivanut kuoppansa juurikin tuohon retiisien kohdalle. 


Kukkapenkkeihin kurkistaessa totesin,että innostus on sotkenut keskittymiskykyni sillä palava rakkaus olikin tarha-alpia. Huups! Ja oudointa on etten löydä koko palavaa rakkautta..

Tarha-alpihan se siinä

Jos Palava rakkaus on hukassa niin kuistilta löytyi todella kaunis mutta särkynyt sydän.
Lounaaksi tein Valion reseptin mukaan pinaattikeittoa. Maistui!


Pitäkäähän huoli kasvimaistanne! Nyt helteestä nauttimaan pihakiikkuun!
5 kommenttia:

 1. Ja mulle annoit palavan rakkauden �� Saat siitä ens kesänä takas �� -SM

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tais käydä :D
   Näillä kahdella kukalla on varmaan aika samanlaiset lehdet kun eivät olleet vielä kukassa, niin menivät sitten sekaisin. Koska olin ihan varma,että olin laittanut omaan penkkiin myös palavaa rakkautta.

   Poista
 2. Mulla oli palavaa rakkautta kukkapenkissä mutta siirsin sen pois, kun se levisi niin hallitsemattomasti siemenistä. Siirrosta on aikaa jo 2-3 kesää mutta aina vaan sitä puskee kukkapenkistä.

  VastaaPoista
 3. Just aattelin valaista Jonnaa tästä leviämisestä, mutta myös tarha-alpi leviää kiitettävästi;)
  Tuire

  VastaaPoista
 4. Kiitos, ihana juttu kasvimaalta ja mahtavaa että saitte keittoaineita omasta pihasta! Kokeileppas ensi kesänä myös Mangoldia, pinaatin tapainen herkku, kasvaa vauhdilla!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...