maanantai 21. heinäkuuta 2014

Purjeet ylös! Hiio-hoi!

Terveisiä Ruotsin-laivalta! 
Jonkin aikaa emmittiin tohdittaisiinko lähteä lasten kanssa risteilylle. Mitä siellä olisi lapsille? Kuluisiko lasten aika mukavasti? Entäpä itse, viihdynkö laivalla? Pitäisikö lapsia varjella humalaisilta?

Epäilyksiä herätti tuttava perheen kokemukset risteilyltä jonka tekivät talviaikaan kilpailevalla laivayhtiöllä. Siellä lapsille ei ollut ollut paljoakaan tekemistä ja aika oli käynyt aika ajoin pitkäksi. Tätä pelkäsin myös laivaan noustessa.

Risteily osoittautui oikein kivaksi. Lähdimme siis Turusta aamulaivalla, olimme yöpyneet edeltävän yön hotellissa satamassa. Laivalla lapsille oli järjestettyä ohjelmaa koko päivän ajaksi tasaiseen tahtiin. Ja laivalta löytyi myös kaksi erillistä leikkipaikkaa joissa molemmissa PALLOMERI!!!

PallomeriPallomeriPallomeriPallomeri

Leikkiohjelmaa vetivät ketkäs muutkaan kuin Muumit! :) Muumipeikko ja PikkyMyy olivat siis risteilyllä mukana ja pitivät leikkituokioita; pelejä, kasvomaalausta ym -ja he ovat siis joka päivä laivalla. Näiden ohjelmanumeroiden välissä ehti hyvin tehdä ostoksia kosmetiikan ja karkkien parissa. 
Etukäteen olimme varanneet paikan laivan buffetista ja se kyllä kannatti! Sillä osa joutui jonottamaan pöytiin ohjausta kun me taas saimme suunnata suoraan omaan pöytäämme. Taksisesti ruokimme Pellavapään ensin ja lykimme hänet rattaisiin päiväunilleen niin saimme kolmisin syödä "rauhassa" lounaan.
Buffeteissa on se vika ettei millään jaksa syödä niin paljon kuin silmät söisivät. Oma lempparini oli kylmät antipastit joita hainkin vielä syötyäni jo jälkiruuan ;)

Laivaan noustuamme suuntasimme ensin hytille tyhjäämään kädet kaikesta tavarasta ja kiiruhdimme sitten aurinkokannelle. Kiiruhtaminen osoittautui ihan turhaksi sillä hienot saaristomaisemat olivat nähtävillä liki koko matkan. Kannella kävimmekin useampaan otteeseen nauttimassa päivästä ja nukuttamassa Pellavapäätä voimaunille.


Äiti, tuu kattomaan! Meri ottaa vaahtokylpyä!

Purjeet ylös! - neiti 3v. viihdytti kanssamatkustajiaan :D

Avomeri Iltatouhuen koittaessa vetäydyimme hyttiin rauhoittumaan. Illalla ei mennytkään kauaa kun lapset sammuivat päivän riennoista uupuneina. Kolmevuotiaamme kysyikin ennen matkaan lähtöä:

" Äiti,millaista siellä veneen häkissä on nukkua?"

Takaisin Turun satamaan päästyämme suuntasimme Tampereelle yhdeksi yöksi miehen siskon luokse, ja sieltä miehen kotikonnuille hakemaan koiraa ja sieltä kotiin...Puuh. Kotiin oli niin ihana tulla! Neljä yötä nukuttiin kuinka sattuu; perhepedissä,lattialla, hetekassa,sohvalla...
Nyt oma sänky...ZZZ.


Tässä vielä aikasta magee 'kasvomaalaus' ;)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...