perjantai 22. heinäkuuta 2016

Yllättäviä pikkukavereita ja marinointiohje

Välillä tuolla puutarhassa on semmoinen meno ja meininki lasten kanssa, ettei siinä ohessa huomaa kaikkea mitä lämpö on saanut aikaan. Mansikkamaalta löytyi toinen toistaan mehevämpiä möllyköitä, jotka menivät luonnollisesti kuin kuumille kiville ja kasvilaatikon jymy-ylläri olikin tuo kesäkurpitsan alku! Jee, onnistuin. Saadaan ainakin yksi kurpitsa. Muutama muukin alku siellä oli ja ehkä nekin isoiksi kasvavat jos lämpöä riittää ja kasteluakaan ei saisi unohtaa nimitääin noissa kasvilaatikoissa kasvit pääsevät kuivumaan helpommin kuin avomaalla.

Kesälomani alussa tomaattimajasta löytyi jokunen kirsikkatomaatin raakile ja nyt kun loma tältä erää alkaa olla lopuillaan, on majassa liki 80 pikkutomaattia. Wuhuu :) Aika makee fiilis. Nyt olen sitten ottanut selvää kuinkas nämä vihreät kultakimpaleet saataisiin vielä punastumaan tämän kesän aikana. 

Tomaattimajassa majailevat myös basillika ja timjami. Näistä teinkin hyvän ja helpon marinadin. Tämä sai paljon kiitosta myös työkamuiltani kesäjuhlissa kun grillasimme timjamissa marinoitua kanaa. Joten ole hyvä, tässä resepti myös sinulle :)

Yrttimarinadi kanalle (myös possukin käy)

2-3dl rypsiöljyä
½dl soijaa
timjamia 4-5 oksaa, silputtuna
muutama basillikan lehti
suolaa ja pippuria

Mausta ensin kanaleikkeet suolalla ja pippurilla molemminpuolin. Sekoita öljy, soijakastike ja yrtit keskenään ja upota kanafileet marinadiin pariksi tuniksi, mieluusti yön yli. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...