perjantai 8. heinäkuuta 2016

Kesäkukkavinkki sinullekin


Tänään oli ensimmäinen aamu kun tuntui, että olen lomalla. Lapset nukkuivat reilusti pidempään kuin arkiaamuina ja heräilimme yhdessä rauhassa saman peiton alta. Ihanaa kun kellon tuijottelun saa nyt unohtaa joksikin aikaa. Täytyy myöntää, että auringon puuttuminen ekalta lomaviikolta on harmittanut jonkin verran, vaikka aina hoetaan, että loma on lomaa säästä riippumatta. Toki näinkin on mutta meikäläinen ei pistäisi pahitteeksi monien viikkojen helteitä.

Sitten siihen kesäkukkavinkkiin, johon törmäsin itse fb:n puolella muutama päivä sitten. Itsekin olen katsonut kuinka vappuna ruukkuun laitetut orvokit ovat venähtäneet pituutta ja kukintokin alkoi olla harvaa ja nuupahtanutta. Tuossa puutarharyhmän keskustelussa neuvottiin leikkaamaan orvokit alas viimeistä lehtiparia lukuunottamatta. Näin ne lähtisivät uuteen kasvuun ja kukkisivat toistamiseen saman kesän aikana. Kiva jäädä seuraamaan. Neiti keräsi meille kummallekin oman orvokkkikimpun leikatuista kukista ja koristeli niillä olohuoneen. Siirsin myös orvokkivadin sateelta suojaan avonaisen taivaan alta kun tuota vettä on tullut nyt riittävästi. 
Siirsin myös kaikki iherkasvit sisätiloista ulos, näyttävät tykkäävät kosteasta ilmasta kun kuolleeksi kulahtanut lankaköynnöskin vihertyi hetkessä.

Me lomaillaan nyt koko perheen voimin ja lasten kanssa kävimme poimimassa ensimmäiset mustikat, joista leivoimme iskälle loma-piirakan! On tuo mustikkapiirakka vaan parasta, ja tietenkin oman äitin luottoreseptillä tehtynä :) 

Hyvää viikonlopun alkua :)

2 kommenttia:

  1. Hyvä vinkki. Yleensä en paljon muuta istutakaan kuin orvokkeja, tänä vuonna jotenkin unohdin. Vieläkin ehtis kyllä. :)

    VastaaPoista
  2. Joo, oli mullekin tosiaan uutta. Nyt muutama uusi kukka jo ilmestynyt!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...