maanantai 25. heinäkuuta 2016

Kasvimaapäivitys

Tuossa kevään kynnyksellä jouduin hillitsemään innostustani kasvimaan suhteen sillä pihamaalle oli tilattu kaivinkone mylläämään eli se siitä kasvimaasta sitten, totesin. Naapurin kanssa oli jo muutama kesä tuumattu raja-aidan uusimista ja se tehtiin nyt tänä keväänä. Hyvässä kasvussa ovat Marja-aronian taimet. Pensasaidan valinta oli muutenkin mieluisampi valinta kuin lauta-aita. Pihamme ilme rehevöityi ja syysvärihän tuossa pensaassa on todella kaunis. 

Kasvimaan osalta toukokuun kylvöt tehtiinkin sitten paljon normaalia aikataulua myöhemmin. Viime vuonna minulla taisi olla jo vappuna perunat itämässä erään maajussin ja tämän rouvan innoittamana ;)Kylvöt tein muutenkin kaiken muun puutarhuroinnin ohella ja tämä ei ollut lainkaan hyvä juttu. Kun kasvit lähtivät kasvuun ja penkistä pönki esiin viime vuotisiakin siemeniä ja rikkakasveja, en tiennyt mitä kitkeä ja mille annetaan kasvuun tilaa. Mansikoista ei onneksi voi erehtyä!Herneille tehtiin jälleen tuo oma seinänsä ja ne ovatkin helposti tunnistettavissa. Ovat muuten kasvaneet huimasti. Maittavaa välipalaa touhujen välissä.
Kehäkukkaa en laittanut uusista siemenistä lainkaan mutta sitä pukkaa nyt jokaisesta kasvilaatikosta viime vuoden siemenistä. Tähän samaan kauniiseen 'ongelmaan' on törmännyt myös Mekkokaapin Kaisu. Halusin hyödyntää kasvilaatikot kunnolla ja luinkin, että viljelmät tehdään paljon tiheämmin kuin avomaalle. Kokeilin nyt ensimmäisen kerran tuota rinnakkaisviljelyä eli laitoin joka toisen rivin porkkanaa ja joka toisen rivin sipulia. Hyvin ovat kasvaneet ja kasvulaatikko rehottaa melkoisesti liian tihkuun kylvettyjen porkkanoiden vuoksi. Ja se pikkutaimien harvennuskin jäi liian vähälle.


Kokeilin tänä keväänä muutamaa uutta kasvista ja yksi niistä oli tämä kuvan punajuuri. Muutama rivi näyttää kasvavan mutta maistelemaan ei olla vielä päästy. Näiden kastelu on jäänyt liian vähälle ja pelkäänkin sen vaikuttavan makuun ja tuotosten jäävän syömättä. Kesäkurpitsat näytinkin teille viime postauksessa. Ensimmäinen raakile on jo ehtinyt kasvattaa itseään runsaan vaaksan mittaan!


Kasvimaan tiiliskivikäytävät ovat mukavasti sammaloituneet. Tuossa kuva vielä alkutaipaleesta. Tuossa vaiheessa tuntui vielä todella epätoivoiselta kasvimaan suhteen. 

Toivottavasti sinäkin olet saanut maistiaisia kasvimaalta - omasta tai ystävän :)

2 kommenttia:

  1. Oi miten ihana saada satoa omasta puutarhasta! :) Meillä on tuo aronia aitana ja niin nätti kyllä syksyllä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kiva ja helppoa kun unohtaa turhan hifistelyn :) syysväriä odottelen kyllä!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...