keskiviikko 16. joulukuuta 2015

Suklainen tehtäväOlen unohtanut tyystin raportoida mitä meidän tonttujen viestikalenterista on päivittäin tullut. Toisena joulukuun aamuna sain jo palautetta tonttujen tyhmyydestä kun eivät kuulemma ymmärrä, että karkeista ne lapset tykkää, ei viesteistä. Asiahan korjattiin pikimmiten ja viestin mukana on tullut sitten karkit kumpaisellekin. Joinakin aamuina en ole jättänyt kalenteriin viestiä tontuilta ja kovin on ollut pettynyttä porukkaa, eli kyllä ne tonttujen jakamat jouluiset puuhat ovat olleet ihan tervetulleita. 

Eilen saimme tehtäväksi tehdä suklaisia yllätyksiä ystäville. Näihin herkullisiin itsetehtyihin jätti-konvehteihin ei kovin kummoisia raaka-aineita tarvittu; tummaa- ja valkosuklaata, pähkinöitä ja kuivattuja karpaloita. Lisäksi erilaisia piparimuotteja.

Kuva1. muotin sisällä pähkinärouhetta ja karpaloita. Kuva 2. Sulatettua valkosuklaata päälle
Kuva 3. Pähkinärouhetta. Kuva 4. Sulatettua suklaata päälle
Kun saimme muotit täytettyä, nostimme ne jääkaappiin kovettumaan pariksi tunniksi. Irroittelin veitsen avulla jähmettyneen suklaan irti. Illalla paketoin herkut sellofaaniin ja koristelin rusetein. Kukapa ei haluaisi suklaista sikaa säkissä ;)

NamNamNamNam....mmmm :)
Tuossa olisi resepti appelsiini-fudgestakin...olisiko kokeilemisen arvoinen?

5 kommenttia:

 1. Kokeillaas taas kommentointia pitkästä aikaa.. Aivan ihanan näköisiä joulusuklaita ja helpolla ohjeella!!:)Harmi, että asutaan näin kaukana!;) ja hauska idea tuo tehtäväkalenteri. Ihanaa joulun odotusta ja valmisteluja sinne teille! <3*♡*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja vielä Onnistuitkin kommentoinnissa :) kiitos kun jätit..oliko sulla google-tili,jos on niin lukijaksi kirjautumalla säästyy kommentoinnin varmistuksilta!

   Kiitos, suklaat oli nopea tehdä ja paketoidessa niitä, oli pakko myös maistella. Kyllä ne tontut kaikenlaisia tehtäviä keksii ;)

   Jouluntunnelmaa myös sinne teille :) <3

   Poista
 2. Ai että, noita suklaita on aivan pakko tehdä vielä tänään, kun sekä tummaa- että maidotonta valkoista suklaata sattuu kaapin pohjalla olemaan :) Jes. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nami nami!;) toivottavasti saitte suunne suklaisiksi!

   Poista
  2. Nami nami!;) toivottavasti saitte suunne suklaisiksi!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...