maanantai 24. elokuuta 2015

Sipulisaalis ja eka pulahdus

Tämän kesän sipulisaalis oli kyllä aikamoinen. Ei niinkään määrällisesti mutta koon puolesta kyllä. Yhteen kasvulaatikkoon istutin muistaakseni noin 20kappaletta kevätsipulin alkuja ja sain korjata 16 oman nyrkkini kokoista keltasipulia. Ripustin ne kuivumaan tuolle rautaritilälle, joka oli aiemmin tukemassa herneitä.
Luulen, että tuhkan sekoittaminen multaa sai aikaiseksi kookkaat sipulit. Ensi vuonna taidan laittaa enemmän sipulia. Ja ne loput sipulit joista ei syömäkelpoisia tullut, ne ilahduttavat kauniilla lumipallokukallaan sinkkikannussa kuistin portaalla. 

Pupuista en olekaan hetkeen mainninnut mitään. Nekin ovat päässeet nauttimaan kasvimaan antimista ja omenoista, jotka näyttävät tänä kesänä antavan aika huonon sadon. Aamupäivällä touhutiin kaksikon kanssa omalla pihalla ja valmisteltiin pupuille syksyksi uusi aitaus. Talveksi pupuille löytyi aika mahtava kerrostalokaksio; varmasti viihtyvät. 

Niin ja tätä kirjoitellassani vedin villasukat jalkaan, ihoni tuoksuu auringolta ja tukkakin on takkuinen merivedestä. Kävin ensimmäsitä kertaa uimassa tänä kesänä!!! :D :D

ILOA ARKEEN!

6 kommenttia:

 1. tosi komeat sipulinkukat ja hyvän näköinen sato.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. En tiennyt että sipuliin voi tulla näin näyttävä kukka.

   Poista
 2. Hieno kukka! En oo tiennytkään, että sipulilla on tuollainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin oon nähnyt sellaisia pieniä punertavia kukkia jonkun sipulin varren päässä..se taisi ollakin ihan ruohosipuli sittenkin.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...