keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Kasvimaahaaveilua


Viime viikonloppu oli ihana lupaus keväästä! Kovasti näyttää siltä, että pahainen takatalvi tulee kuitenkin mutta en malttanut olla aloittamatta tätä projektia jonka suunnitelukin on vielä aivan vaiheessa.

Keväinen paiste kasvoilla ja tuttu pistolapio kourassa painelin irroittamaan maasta kasvilaatikot eli lavakaulukset. Nämä lähtivätkin irti mukavasti. Tämän jälkeen lapioin puolikohmeisen mullan kottikärryihin x monta ja kiikutin sen sivummalle odottamaan. Sain myös Apurit paikalle ja bongasimmekin kastemato-palloja. Olisipa ollut kamera ulottuvilla! Siinä ne raukat lämmittelivät yhdessä kerässä.

Kaupunkitontin neliöt ovat rajalliset ja siksi haluaisin käyttää jokaisen hyödyllisesti. Tontin yhdestä nurkasta löytyy "kuollut kulma", joka on n. 6mx7m, Tähän aloitin toteuttamaan viime keväänä kasvimaa-aluetta. Liian hätäisten ratkaisujen vuoksi, päätin toteuttaa koko kasvimaa-alueen vähän toisin sittenkin. 

Haaveissa olisi selkeä rajattu alue, jonka ympäri pääsisi ajamaan ruohonleikkurilla. Myös tiiliskivipolku olisi erittäin mieleinen. Mansikkamaan kohtalo on vielä auki..ja ja ja ja.

PIAN!

3 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Aivan samat suunnitelmat! viime kesän kasvimaakokeilu oli - noh, kokeilu. ;) Tänä vuonna mennään varmemmalla otteella, saako sua konsultoida jos tuntuu, että neuvoja kaipailtaisiin? :) (erittäin todennäköistä!)
  Oletko esim mittaillut ph-arvoja, onko se kannattavaa, entä miten se tapahtuu? Ja riittääkö porkkanan viljelyyn todella vain yksi pikkuruinen siemen ja ja ja... :D

  VastaaPoista
 3. Hyvä kun joku muukin tehnyt vähän hätäisiä kokeiluja! Lienee sukuvika :D

  Saa kysyä neuvoa. Mun ttiedät perustuu ajoittain mutu-tuntumaan ja virheistä oppii.
  Viime kesänä opin sen, että kandee oikeesti vuorata laatikot ettei nurmikko valtaa niitä. Myös laatikoiden öljykäsittely ei ihan mennyt putkeen. Reunimmaiset porkkanat maistuivat jonkin verran öljyltä tai sitten vain kuvittelin.
  Nyt on varusteet hankittuna uutta yritystä varten. Eli vuoraan muovilla laatikon seinän ettei multa pehmitä laatikkoa ja ettei öljyn hajua pääsee multaan...ja ja ja ja.

  Ph-mittausta en ole tehnyt mutta sellaisia pikamittareita löytyy. Siihen ei välttämättä ole tarvetta jos käytät siirtomultaa. Ja kyllä porkkanoita tuli ihan vain siemenistä! :D

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...