torstai 29. toukokuuta 2014

Porkkanakakkua,aurinkoa, tuulta...


...puutarhahommia ;) Ylläriii!!






Pidän leipomisesta ja sitä tuleekin tehtyä joskus peräti pari kolmee kertaa viikossa. Lähinnä makeita juttuja, leipä ei onnistu mutta sämpylät kyllä! 
Nyt viime aikoina suklaaleipomukset ovat menettäneet kestosuosikin paikan! (???)
Joko vika on makunystyröissä jotka kaipaavat vaihtelua tai epäonnistuneissa leivoksissa- ehkä tuo ensimmäinen vaihtoehto kuitenkin ;)
Näin kesän korvilla tietenkin kaikki tuoreet marjat ja hedelmät inspiroivat kokeilemaan niistä tehtyjä herkkuja; marjaisa tartaletti on opeteltava tämän kesän aikana.

Eilen oli kuitenkin vuorossa Maailman Paras Porkkakakku:

Makeita paikallisia porkkanoita

Monen monta purnukkaa

Valmis taikina...ja sotku ;)

Tätä herkkua pitäisi tehdä useammin ja leipoessani jäin miettimään miksi en niin tee? No, resepti vaatii aikamonta raaka-ainetta joita ei välttämättä ole aina kaapissa. Ja toisekseen jokin sähköllä toimiva raastinkones olisi ollut kova sana ;) 
Helppoa tässä on kuitenkin tuo taikinan valmistus; mitään ei vatkata! Kaikki vain kulhossa sekaisin ja sitten uuniin! Nam :)

Niin joo, ja alla näette vain osan siitä sotkusta mikä syntyi ;)



Aamupäiväkahvit
Rörstrand-mukit 2e:n löytö Prismasta

Ja nämä kangas-ihanuudet..niistä kuullaan myöhemmin :)





















2 kommenttia:

  1. Nam, pakko kokeilla tuota ohjetta heti huomenna. Leivoin tänään keskinkertaisia sitruunapullia, siis niitä meidän lapsuudenaikaisia. Perinteiset alumiinivuoat olivat haastavia, kun on tottunut käyttämään lähes kaikessa silikonisia. Onko sulla keittiössä yleiskonetta? Sillä vetää porkkanaa raasteeksi aika näppärästi, vaikka sotkua siitäkin seuraa.... ;) Terkuin Madde

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih,kiitos käynnistä ja kommentista. Lämmittää aloittelevan bloggarin sydäntä :)
      Mulla ei ole yleiskonetta, sellaista vain haaveillut; Kitchen Aid olisi unelma mutta kallis unelma.
      Alumiinivuoka teki mullekin tepposet kerran kuivakakun kanssa. Bebee-leivoksia ajattelin tehdä pikkuvuokiin, tehnyt viimeksi isonsiskon ylppäreihin. Josko ne onnistuis muffiinivuokiin ja paistaisi ne siinä muffinivuuassa..

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...