lauantai 11. helmikuuta 2017

Nilkkavartiset villasukat kaikilla ihanuuksilla

Päivän pidentyessä ja valon lisääntyessä on mukava huomata kuinka se kevään tulo alkaa sykkiä sydämessä. Silloin paksut ja möyheät villalangat saavat väistyä hetkellisesti (viikolla on kyllä pakkanen paukkunut kunnolla) ja tilalle valitaan ohuempaa keväisempää väriä. 
Ajatuksena oli tehdä parissa illassa ihan nillkavartiset perusvillasukat. Kuitenkin jo silmukoita luodessa ajatus juoksi helmineuloksessa ja nirkkoreunuksessa. Lapa osaakaan en malttanut jättää sileälle neulokselle vaan sitä koristaa nyt pitsikuvio, jonka löysin Novitan lapaset lehdestä. Kantapään tein helmineuloksella.

Nirkkoreunus tuo naisellisuutta sukan varteen tai lapasen reunaan, eikä se lainkaan ole vaikea toteuttaa. Neulot alkuun sileään pari kolme senttiä jonka jälkeen teet yhden kierroksen seuraavasti: 2o yhteen ja langan nosto puikolla. Tuon kierroksen jälkeen neulot jälleen pari kolme senttiä sileää, jonka jälkeen tehdään tuo kaksinkertainen taite seuraavasti: taita reunus kaksinkerroin, aloituskerros jää varren sisäpuolelle. Poimi nyt I puikolle aloituskierrokselta 1silmukka ja neulo kaksi yhteen (nostettu silmukka ja puikon 1.s). Jatka näin reunuksen yhdistämistä. Reunus yhdistetään siis yhden kierroksen ajan, sitten voit jatkaa haluamallasi tyylillä sukanvartta tai lapasta.

1 kommentti:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...