lauantai 7. tammikuuta 2017

Pipo kaupasta vai puikoilta?Ajattelin kertoa teille hieman eräästä vaatefiksaatiostani nimeltään Pipo. Eteisen kaappi pursuaa erinäköisiä ja tyylisiä  pipoja, suurinosa itseni tekemiä ja jokunen kaupasta ostettu. Kuviin valikoin vain osan, tupsujensa tähden. Pipon istuvuus ei ole itsestään selvyys ja luulen monen painivan tämän pulman kanssa. Itselleni olen löytänyt pari pipomallia joita olen toteuttanut sitten tuplasti.

Useimmat kaupan pipot ovat vuorattu fleecellä, jonka vuoksi tuulenpitävys on hyvä ja kutinaltakin välttyy. Langan valinta onkin sen vuoksi tarkkaa pipoa itse tehtäessä. Seiska veikat ja muut karkeahkot villalangat ovat lämpimiä mutta ainakin itselläni ne kutiavat päässä. Kuvien vihreä -ja keltatupsuiset pipot ovat juurikin seiska veikka langasta. Ja kun eivät sitä tuulta eristä kovin hyvin, nappaan nämä pään suojaksi syksyisin tai leutoina talvipäivinä. Näiden kahden pipon malli julkaistiin joitakin vuosia sitten Kodin kuvalehdessä pipokilpailussa.


  
Sen sijaan merinovilla on edelleen suosiossani ja tälle ei näytä löytyvän syrjäyttäjää -ainakaan vielä. Kuvien lila -ja sinitupsuiset pipot ovat merinovillaisia ja samaa materiaalia olen suosinut kutoessani vauvoille lakkeja. Merinovilla on pehmoista ja eristää tuultakin suht hyvin. Ja pipomateriaalina kutiaa erittäin vähän. Malli löytyy drops desingin valikoimasta.

Kaksi pipoa on tällä hetkellä kesken; toiseen langaksi valitsin valkoista alpakkaa (pakko kokeilla) ja toiseen sain isoveli-langat siskolta. Näistä hän toivoi itselleen Onneli ja Anneli pipoa.Tupsut ovat myös ehdoton must juttu pipoissa!


Semmoinen sepustus pipoista ja langoista :)
Mukavaa viikonlopun jatkoa!

3 kommenttia:

 1. Täällä toinen pipo hullu...Pipoja pitää olla ihan joka lähtöön ja mielellään samaa mallia monta erilaista ja värillistä. Tosin neulomisen lisäksi minä myös ompelen pipoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja sitten lähti kommentti liina nopeasti lapasesta. Sinun piposi on aivan ihania ja jossakin kohtaa pitää kokeilla itsekkin noita kuviollisia ihanuuksia. Oikein ihanaa uutta vuotta teille.

   Poista
  2. Mahtavaa kun löytyy kohtalotovereita :) aina mietin uutta pipoa aloitettaessa että tarviinko oikeasti mutta eipä ole valmis pipo koskaan hyllyyn jäänyt!
   Olipa kiva kun löysit blohiinl ja kiitos kommentoinnista :) pipokelejä siis meille ;)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...