sunnuntai 4. syyskuuta 2016

Kevättä silmällä pitäen


Eilen oli mitä mainioin syyspäivä. Syksystä ei muistattanut kuin syysomenat puussa, niin oli kesäinen päivä säineen ja touhuineen. Aamupäivän ulkoilimme puistossa lasten ja kavereiden kanssa. Lounaan nautimme myös paikallisilla silakkamarkkinoilla; merinäköala ja markkinatunnelma sekä hyvä seura. Vau, kellepä ei olisi siikakeitto maittanut noissa oltavissa. Lounas kruunattiin vielä tuoreilla hillopossuilla. 
Loppukesän perennakukinto on houkutellut paljon perhosia pihalle. Lapsilla on riittänyt touhua perhosjahdissa. Hellästi jutustelevat perhosille ja hetken tutkailun jälkeen päästävät perhoset lentoon.


Lasten jahdatessa perhosia, jäi minulle aikaa istuttaa jokunen sipulikukka. Olin varmaan myöhään liikenteessä sipulikukkia ostamassa, kun valikoima oli suhteellisen suppea. En saanut liljansipuleita eli haaveeksi jäivät tällä kertaa, liljat korvasin Pallolaukalla. Omenapuiden alle on ollut tekeillä jo pitkään nurmikoton alue, jonne akilleija on levittyt mainiosti. Näiden sekaan istutin noin nelisenkymmentä krookkusta,joista toivon saavani iloa ensi keväänä. 

Tein myös ensi kevättä silmällä pitäen ensimmäistä kertaa sipuliruukkuistutuksen. Jos tai siis KUN tämä onnistuu,on minulla silmäniloa heti keväällä tästä krokus-narsissiasetelmasta. Yritin hahmotella ohjetta tästä, jos sinäkin haluat keväisen yllätyksen. 
Tarvitset vain paria sipulilajiketta (mieluusti istutussyvyys eri), isohkon kukkaruukun ja multaa. Sekä paikan jossa ruukku ei pääse jäätymään esim. kellari tai ulkovarasto, jonka lämpötila ei laske paljoakaan alle -2


 Sipulit istutetaan kahteen kerrokseen ja limittäin niin etteivät kasva toistensa "harteilla". Kts. kuva alla. Ylemmästä kuvasta näet kuinka merkkasin liidulla ruukkuun ensimmäisen kerroksen sipulit, jotta sain toisen kerroksen sipulit oikeaan kohtaan. Vein valmiin ruukun varastoon, kastelen silloin tällöin ja ristin sormeni. P.s. Yllä oleva kuva piirretty itse Paintilla. En muista koska viimeksi olen piirtänyt Paintille! Varmasti joskus ala-asteella :) 


4 kommenttia:

 1. wonderful. The first picture is so very beautiful!! great shot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks, its was a very quick shot before butterfly flew away.

   Poista
 2. Hyvä idea laittaa sipulikukat astiaan, helppo siirtää aurinkoon keväällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä valmiiksi tehtyjä ruukkuja näkee keväisin lehdissä, ei sitten harmita..

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...