perjantai 29. toukokuuta 2015

Kuulumiset kasvimaalta

Tämän vuotinen kevät ei ole oikein suosinut puutarhan laittoa. Vettä on tullut lähes päivittäin ja pouta päivien lämmöt ovat jääneet vain haaveiksi. Hieman hirvittää edes ajatella ovatko kylvetyt porkkanan, pinattin ja muiden kasvien siemenet painautuneet kasvulaatikoiden pohjille.

Vime viikolla sain (vastentahtoisesti) tehdyksi mansikkamaan valmiiksi. Puuhastelun innostus tyssäsi täysin kun huomasin kekomuurahaisten vallanneen puolet kasvimaasta; saappaan varret ja pultut kuhisi murkkuja jos jäi paikoilleen ihmettelemään. 
Toivottavasti marssivat lähimetsikköön minne kuuluvatkin! Kukin hoitakoon oman tonttinsa.


Yllä olevan kuvan kasvulaatikon pohjustin hevosenlannalla eli kyseessä on niin sanottu lämpöpenkki; lanta lämmittää alta päin ja aurinko taivaalta. Tämä oli minulle ihan uusi juttu, jonka sain selville fb:n puutarharyhmän kautta kun hämmestelin mitä tehdä tuoreelle hevosenlannelle. ( Ei, emme ole hankineet hevosta vain säkillisen tuoretta lantaa).
Mansikkamaan katekankaasta en pidä lainkaan mutta eiköhän tuo mokoma jää muutaman kesän päästä taimen alle piiloon. Toivon mukaan saamme edes kourallisen maisteltavia möllyköitä.
Kasvimaan vierestä lyötyy myös erittäin satoisat punaherukkapensaat. 


Pihassamme ei ollut kovinkaan montaa pensasta, puuta tai kasvia nurmikon ja omenapuiden lisäksi kun tähän muutimme kolmisen vuotta sitten. Pihan perukalla on ollut jonkin sortin hedelmäpuu(ehkä) ja tänä keväänä päätin, että siitä hankkiudutaan eroon. Onneksi emme ehtineet kaivuupuuhiin koska tänä keväänä puu yllätti meidät runsaalla valkoisella kukinnallaan. Todella kaunis! Omenapuu tämä ei ole, villiveikkaukseni on kiriskkapuu!
Mahtaako joku tunnistaa tämän?


Sain vihdoin Lavatarhuri-kirjan lainaan ja sitä selaillessa onkin kulunut tämä viime tuntinen ennen tänne piipahtamista. Vaikuttaa lupaavalta opukselta!


1 kommentti:

  1. Säät eivät tosiaankaan ole suosineet puutarhaharrastajaa. Tänään oli mahtavan aurinkoinen päivä ja sain tehtyä vaikka mitä mutta silti kasvihuone huutaa tyhjyyttään ja puolet kasvulaatikoista on vieläkin kylvämättä. Sunnuntaiksi luvattu sadetta...

    Olisiko puu luumu? Ainakin meillä kukkii juuri nyt runsaasti ja ensimmäistä kertaa ikinä, seitsemisen vuotta sitten istutettiin.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...