maanantai 20. huhtikuuta 2015

Nimikyltit kasvimaalle - suunnittelua


Aina kannattaa jemmata kaappien nurkkiin jotain kivaa vaikkei heti sille tavaralle keksisikään käyttöä. Nämä suloiset piirakkamuotit ovat kiltitsti odottaneet askartelulaatikossa (yhdestä niistä lukemattomista) ja nyt niille löytyisi paikka ja käyttötarkoitus. Nimittäin kasvimaalle nimikylteiksi!

Ja se mitä ei kotoa löydy haetaan vaikka siskolta. Nuo kirjainstanssit oli haettava tänään heti aamusella siskon luota. Niillä on tarkoitus naputella noihin muotteihin kunkin kasvin nimi.
Löysin tämän kivan idean kirjasta Dekorera kreativt&personligt. Kirjassa oli muitakin kivoja ideoita puutarhaan joka vuoden ajalle.

Laitan alle muutaman muunkin kirjasuosituksen. Tuota Kukoistavaa kotipuutarhaa selailen paljon ja sen hankinkin omaan kirjahyllyyn. Alkaa olla hiirenkorvia joka sivulla. 
Kierrätyspuutarha- kirjasta löytyy taas aivan valloittavia ideoita kuinka hyötykäyttää 'rojuja' toisin sanojen aarteita puutarhassaan. Lavatarhuri- kirjaa saalistan tällä hetkellä käsiini. Varmasti oiva opas! Kaksi jälkimmäistä ovat saman puutarhurin Heidi Haapalahden, tekeleitä.

Nyt paisteesta nauttimaan ja kylttejä nuijimaan!


10 kommenttia:

 1. Ihania kuvia ;) ostin kirpulta nipun veitsiä tänään sun inspiroimana:)
  Tuire

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus valokuvaaminen onnistuu. Tuossakin tilanteessa kumpainenkin oli päikyiillä ;)

   Poista
 2. kiva idea! :) painetaanko noilla kirjainstansseilla siis vain kirjaimet metalliin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, idean löysin tosiaan tuosta kirjasta.
   Ja kirjainstanssit sain siskolta lainaan. Tämän mies oli ostanut ne rautakaupasta. Vähän samaa ideaa oli käytetty Strömsössö-jos tiedät ohjelman. Peltiin tms. hakattiin pienellä naulalla pisteistä kirjaimia. Sekin oli nätti!

   Poista
  2. Niin ja tosiaan stanssit on metallia ja kirjain siellä päässä koholla ja vasaralla naputetaan metalliin. Nämä ovat vähän kesken vielä kun en ihan taida hommaa niin kuin tuumasin.

   Poista
 3. Ostin täältä Englannista vintage-kirppistapahtumasta eräältä myyjältä muutamia lusikoita, jotka oli kaiverrettu tuohon tyyliin, kuin laittamassasi kuvassa. Hänellä oli paljon hienoja lusikoita, ja tuli oikein valinnanvaikeus, mutta mukaan tarttui sitten Mr ja Mrs - lusikat kavereille, joiden häihin ei Suomeen päästy ja muutama jäätelölusikka, joissa oli onnittelutoivotukset uuteen kotiin, Tykkäsin kierrätysideasta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Awww, kuulostaa mahtavalta kun samassa lauseessa on vintage ja kirppis!!! Mäkin haluun tuollaiseen! :) Onko siellä paljon tuollaisia tapahtumia?

   Mahtavat lahjat löysit, varmasti saaja osaa arvostaa. Ja itselle on mukava ostaa tuliaisiksi tavaraa joka on arkisin käytössä.

   Poista
 4. Ostin täältä Englannista vintage-kirppistapahtumasta eräältä myyjältä muutamia lusikoita, jotka oli kaiverrettu tuohon tyyliin, kuin laittamassasi kuvassa. Hänellä oli paljon hienoja lusikoita, ja tuli oikein valinnanvaikeus, mutta mukaan tarttui sitten Mr ja Mrs - lusikat kavereille, joiden häihin ei Suomeen päästy ja muutama jäätelölusikka, joissa oli onnittelutoivotukset uuteen kotiin, Tykkäsin kierrätysideasta! :)

  VastaaPoista
 5. Googletin "kyltti kasvimaalle" saadakseni ideoita, ja tännehän se johti. 👍Harmi kun ei ole tullut jemmattua mitään tuollaista nättiä. 😔

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanko totta! :-D hauskaa jospa joku ihan tuntematinkin tänne on eksynyt kun on aika 'helppo hakusana'. Mulla on kyltit vaiheessa edelleen. Näin myös toisen idean joka helpompi toteuttaa; vanha veitsi lusikka haaruka ja siihen kahvaan textmark-tussilla kasvin nimi ja multiin!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...