sunnuntai 24. elokuuta 2014

Letti ja rusetti


Vaikka minulla on ollut lähes koko elämäni pitkät tai keskipitkät hiukset, jäi kuitenkin ranskalaisen letin letittämisen harjoittelu kokonaan. Ehkäpä siksi kun vielä kotona asuessani äitini rustasi letin tuosta noin vaan! Välillä ehkä liiankin tiukkaan ;D
Esikoista odottaessani päätin kuitenkin, että synnärille en lähde ennen kuin osaan tehdä kunnon ranskalaisen letin! Hyvä päätös ja se piti. Molemmat pikkuiset saapuneet maailmaan äitillä ranskis päässään ;)
Nykyään lettejä tulee tehtyä lähes päivittäin. Arjen pelastava kampaus onkin takaraivolla poikkipäin kulkeva ranskanletti :)

Kesällä olimme sukulaisen häissä -häitä on muuten nykyään ihan liian harvoin!! Vink,vink! Serkut ja ystävät naimisiin siitä ;)
Kampaajalle menoa en voinut edes harkita tiukan aikataulun vuoksi joten mielelläni tein kampauksen itse. Olen aiemmin tehnyt vastaavan kampauksen mutta silloin hiuspituutta olikin noin viitisentoista senttiä enemmän. Eli tuo letin loppu riitti silloin kauniimmin kiertämään koko nutturan. 
Kampaus kesti hyvin koska lykkäsin kaapista kaikki mahdolliset tökötit hiuksiini. No enpä omistakaan kuin hurjat kolme hiuslakan lisäksi!

Hiuskoristeena neulottu rusetti teemaväreissä

Letitysohje: Aloita tekemällä jakaus vähän alempaa kuin korvalinja. Jätä alaosa sivuun, helpottaa jos sidot sen ponnarille. Jatka sitten ranskalaisen letin kanssa, joka kulkee poikkipäin. Itse aloitin letin oikean ohimon luota ja nuttura tuli tuohon oikean korvan taakse/takaraivolle. Letitä toiselle puolelle asti ranskalaisen letin tavoin ja jatka hännän kanssa normaalin letin tavoin. Sido ponnarilla ja jätä odottamaan.

Nutturaohje: Tee napakka ponnari sivuun niskaan korvan taakse. Pöyhi ja tupeeraa hiuksia ja kääntele osioita lenksuille kiinnittäen ne ponnarin juureen. Kun nuttura on valmis, kierrä letti somasti sen alle ja/tai ympäri jos pituus riittää.
Häissä oli teemavärinä muun muassa fuksianpunainen pieninä ykstyiskohtina. Morsiamen toive olikin, että lähipiirissä kaikilla olisi jotain fuksianpunaista. Olimme jo vaatehankinnat ehtineet tehdä aiemmin, joten tuommoinen hiuskoriste ajoi yhtälailla asian. Meillä tytöillä oli hiuksissa tuommoiset itse suunnittelemani ja neulomani rusetit. Onnistuivat ihan hyvin. Kiinnitin ne vain sopiviin pinneihin.Neidin juhlakampaus oli kutakuinkin tälläinen

X: oikein (työn oikeapuoli), O:nurja (työn nurjapuoli)Uusi viikko alkamassa! Tsemppiä kaikille :)
5 kommenttia:

 1. Ei onnistuisi minulta tehdä itselle lettikampausta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sitä oppii kun oon vaan päättänyt ;)

   Poista
 2. Vaatis ihan ääääääretöntä keskittymistä,että saisin tuollasen itelleni,no eipä hiuksista löydy mittaakaan tarpeeksi.Just opin esikoiselle tekemään kalanruotoletin,täällä se tunnetaan paremmin haukilettinä,kun tulee niin paksu�� Tuire

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...