tiistai 27. tammikuuta 2015

Youtube-myssyToivotaan, että seuraava 'motivaatiopuhe' saa jonkun siellä ruudun toisella puolella tarttumaan puikkoihin. Meidän kouluaikoina täytyi tehdä yhdet parit villasukkia ja lapaset. Omat tekeleeni olivat todella löysää ja taisi peukalokin olla aivan liian lyhyt. Villasukat taas olivat erittäin leveät. Mutta onnistuakseen jossain täytyy ensin matkan varrella vähän möhliä ja takellella. 
Voisin luvata, että tuolloin jo lihasmuistiisi on piirtynyt oikean ja nurjan teko puikoilla. Sieltä muistin syövereistä ne sitten taas palaavat kun tarttut rohkeasti niihin kiliseviin metallipuikkoihin :)

Itse jouduin neuloosin valtoihin noin kahdeksan vuotta sitten kun innostuin kokeilemaan juuri syntyneelle kummitytölleni villasukat. Sitten teinkin jo myssyn. Sitten taas villasukat, lapaset, pipon...Ja överit vedin kutomalla seitsemät villasukat sinä jouluna koko perheelle joululahjaksi. Mutta toiston kautta opin kutomaan vaikka silmät ummessa kantapään! 
Siitä se sitten lähti ja tällä tiellä ollaan edelleen. 

Ja jottei mielenkiinto katoa, on aina silloin tällöin kokeiltava tikulla jäätä. Pikkuväkemme sai hiljattain uuden serkun ja pienelle nyytille tein AVIATRIX-myssyn youtuben avulla :D
Ohje löytyy siis googlen kautta ja on englanniksi. 
Se kudotaan otsalta takaraivolle ja toista korvaläppää lukuunottamatta yhdellä langalla. 

Kävin myös kummityttöni virkkuu-opissa. Alla näette tuloksen! Tokaluokkalaisen ymmärrys ei meinannut riittää kun täti kiemurteli langan ja puikon kanssa. Vihreälanka on siis tämän taitavan tokaluokkaisen ja tuo väkerrys siinä mun. Oonkohan kehityskelpoinen?Ja eikun puikot viuhumaan! :)

10 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä oli vaihtelu välillä kun pikkuväelle olen tehnyt yleensä sen linnunnokka-myssyn.

   Poista
 2. Todella kaunis myssy, pikkuinen lahjan saaja ilahtuu varmasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja onneksi se mahtui tulokkaalle. Aina hämmästyttää kuinka pieniä ne nyytit ovatkaan :)

   Poista
 3. Kiitos muistutuksesta, mullakin on tuo myssy tehtynä, mutta taisi jäädä vielä nappi puuttumaan... käyttäjän pääkin on jo kovasti kasvanut, mutta jospa menisi hänen nukelleen..?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nukke ei ainakaan enempää kasva ;)
   Mullakin mennyt parikin kertaa valmis tekele suoraan nukeille kun on tullut vähän virhearvio koon kanssa!

   Poista
 4. Mie en uskalla kohta käydä täällä, kun aina tulee inspiraatio - ne paperitähdetkin yhä tekemättä... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No worries, sister :D Nämä ohjeet ja inspis kuvat pysyy täällä. Ja teet sitten kun oma inspis iskee :) Mulla on jokin "tee kaikki projektit pois alta"-vaihe kun on noin kuukaudet päivät enää kotona. Nukenvaatteitakin tein tunnissa 4kpl eilen...wierd ;D No pian tulee taas kausi kun ei saa kortta ristiin.

   Poista
 5. Oli tosi ihana myssy!

  VastaaPoista
 6. Anoppi kertoo, kun näki myssyn, että oli tosi hienosti tehty. Kiva, että on taitaja suvussa ja saajakin sitä kehui.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...