sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Muumien inspiroimana

Kuva lainattu netistä googlen kuvahaulla

Moikka!


Aika monen pikku-ihmisen suosikki taitaa olla Muumit. Tai sitten vanhemmat ovat Muumi-faneja ja luonnostaan jatkavat jälkikasvulleen muumeilua ;) meillä taitaa olla vähän kumpaakin!
Ja myös lapsesta kiinni. Meillä neiti osasi jo puolitoistavuotiaana Muumi-hahmot nimeltä ja jammasi alkutunnarin mukana. Poju vasta aloittelee jammailua.

Ensimmäisen koko pitkän Muumi elokuvan; Muumipeikko ja pyrstötähti, kävin katsomassa ollessani ala-aste iässä. Silloin kotikaupungissani oli vielä toimiva elokuvateatteri. Tämä elokuva oli piirretty hyvin samoilla viivoilla kuin itse sarjakin. 
Osasin odottaa jonkin sortin Muumi-elokuvaa tälle vuodelle kun juhlitaan Tove Janssonin 100-vuotispäivää. Olisin ollut jonkin verran pettynyt jos uusi elokuva olisi ollut vain jatko-osa eikä sitä olisi päivitetty lainkaan 2000-luvulle.

Toisin kävi :) Elokuva oli koko perheelle suunnattu. Siinä oli paljon hauskoja vuorosanoja, joiden merkitys aukeaa vain aikuisille mutta sopivat hyvin tarinaan. Yllätyin jonkin verran alkoholin esiintymisestä lastenelokuvassa mutta juopuu ne Disneyn- hahmotkin yhtälailla ja eikä sitä silloin pienenä osannut moiseen kiinnittää huomiota.
Elokuvan väritys ja tyyli miellytti silmääni aivan valtavasti. Sarjan kirkkaat perusvärit oli korvattu murretuilla pehmeillä sävyillä. Ja ykstyiskohtia riitti paljon. Juurikin samaa tyyliä mitä Toven omissa piirroksissa.
Muumeista kun meillä niin pidetään niin ajattelin tehdä kummallekin lapselle oman taulun. Pojulle oli selvää, että haluan piirtää Muumipeikon, jonka Muumimamma peittelee. Kuvassa on juuri sitä oikeanhenkistä äidinrakkautta mielestäni. Kuva on siis piirretty mallista sarjan alkumusiikinkuvituksesta.
Työlle halusin ehdottomasti Pikku Myyn ja Muumimaman halaamassa. Jokunen tovi meni, että sain mieleeni jakson missä he halaavat. Onneksi se löytyi! Se on vielä työn alla niin kuin on tuo pojunkin oma.Ja suosittelen kaikille Muumi-faneille uusinta elokuvaa Muumit Rivieralla :) :)

Nyt takaisin sunnuntain viettoon :)

8 kommenttia:

 1. palaa!!!! jeeeeiii!!! palaa!!!! jeeeiii!!! huuti muumipappa kun kuohuvaa kaatoi nuotioon ;) Kukkahattutäti meinas nostaa päätään siinä kohtaa, mut yritin hillitä itteni!:)
  t. Tuire

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se Clark oli aika irvokas leveine hymyineen ja muotipokineen ;-)

   Poista
 2. Tässä tapauksessa minäkin mielenkiinnostuin :D

  VastaaPoista
 3. Jaksaiskohan Elmeri keskittyä siihen leffaan... Tekis mieli menmä kattomaan, ei olla vielä kertaakaan käyty yhdessä leffassa. ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaksaako se kotona keskittyä pidempään piirrettyyn? A ollut nyt kolmesti ja hyvin jaksanut istua. Popcornit eteen ja pillimehu mukaan ;-) ja nyt sieltä saa semmoisia korokkeitakin minkä päällä istua.

   Poista
 4. Sulla on niin kiva blogi, mahtavaa Jonna!! Ja mä pystyn kommentoimaan, Jess!! Muumit ovat opettavaisia, veikeitä hahmoja. Itsekin ajattelin viedä ainokaiseni tänne leffaan. Hänellä eka leffakokemus muutaman viikon takaa Viirun ja Pesosen muodossa. Koska tässä kiireellisessä elämänvaiheessa soitot jäävät usein minimiin, on kiva käydä täällä lukemassa rakkaan ystävän elämästä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa Maarit! :) Mahtavaa, että kommentointi onnistuu nyt :) <3 Se riittää bloggaajan palkaksi, että saa edes muutaman kommentin silloin jos tällöin!
   Ja tosiaan kun nuo soittelut jää ajan puutteen vuoksi niin vähälle niin täältä voipi kurkistella ainakin joitakin juttuja mitä ollaan puuhasteltu :)
   Lapset kiinnitti Muumi-elokuvassa vähän eriasioihin huomiota kuin itse mutta sehän olikin koko perheelle.

   Ollaan kuulolla! :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...