perjantai 8. tammikuuta 2016

Juusto-pinaattiboston ja mattimyöhäinen





Pidimme ensimmäisen kasviskeskiviikon loppiaisena. Silloin lounaslistaltamme löytyi bataatti-linssikeitto ja sen lisukkeenna juusto-pinaattiboston. Keitto on aina hyvä vaihtoehto hyiseen pakkaspäivään ja pakkastahan olemme saaneet nyt rutkasti. Hrrr, onneksi on jo lauhtumaan päin.

Suolaisen boston-reseptin löydät täältä
Ja tässä tulee samettisen bataattikeiton ohje:

1 kokonainen bataatti
2-3 perunaa
1 sipuli/ puolikas purjo
1dl punaisia linssejä
kaurakermaa
suolaa
mustapippuria
(chiliä + 2-3rkl tuorejuustoa)

Pese ja paloittele vihannekset ja laita kattilaan veden ja kasvisliemikuution kanssa. Huuhtele linssit ja lisää keittoon. Kiehuta pehmeäksi ja aja sauvasekoittimelle soseeksi. Mausta oman maun mukaan ja lisää kerma (+tuorejuusto). Kiehauta vielä kerran. Jos keittoa ei ole tarkoitus tarjoilla lapsille, lisään sopivasti chiliä. 

Tänään saimme lasten kanssa jäädä kotiin. Mitä luksusta ja perjantaikin vielä. Näillä paukkupakkasilla joka aamuinen hanska-kamppailu uhmiksen kanssa eteisessä alkaa jo puuduttamaan. Kävimme kuitenkin kävelyllä (kaikilla oli hanskat käsissä) hiutaleiden hitaasti lasketellessa alas taivaalta. Ihanaa! 
Niin ja se mattimyöhäinen on tuo meidän keittiön ikkunalaudalla nyt kukkiva amaryllis. Vähän myöhässä. Ehkä ensi jouluna ajoitus onnistuu paremmin.

Nyt olisi viikonloppu edessä ja ei mitään kummoisempia suunnitelmia. Luistelemaan olisi kiva mennä!

Hyvää perjantai-iltaa!

4 kommenttia:

  1. Täälläkin herahti ihan vesi kielelle vielä näin iltamyöhäisellä! Ootko tehnyt itse myös nuo huovutetut kärpässienet? Suloisia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla :) Sitten vain kädet taikinan tekoon kun leivontainspis iskee ;) niin hyvä lisuke keiton kera ja kelpo salaatin kaveri.
      Noita sieniä en ole tehnyt, äiti on tuonut. Olisiko löytänyt jostain myyjäisistä.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...