lauantai 31. lokakuuta 2015

Cupcakes: Suklaa-pistaasipähkinä




Nämä suklaaunelmat tai toisille suklaaöverit leivoin viime viikolla kun järjestimme töissä cupcakes myyjäiset. Jos appelsiini ja suklaa yhdessä ovat pettämätön pari valjakko ovat sitä myös suklaa ja pistaasipähkinä. Tai pähkinät ylipäätään.
Hetkeen ei ole tullut leivottua näin hifistellen lopputuloksen kanssa. Arkileipomukset rajoittuvat lähinnä marjapiirakoihin tai voisilmäpulliin. Mutta oli kiva tehdä oikein vimpan pääälle. 
Tässä reseptiä jos joku innostuu leipomaan. Alkuperäinen resepti on jostain lehdestä.

Suklaa-pistaasi kuppikakut (n.12-18kpl)

3 munaa
2,5dl sokeria
1tl vaniljasokeria
50gr voita
1dl kermaviiliä
2 rkl kylmää kahvia
3,5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
4rkl kaakaojauhetta
ripaus suolaa
100gr tummaa suklaata
1dl pistaasipähkinää rouhittuna

Kuorrutus:
120gr pehmeää voita
10dl tomusokeria
2tl vaniljasokeria
1dl kaakaojauhetta
200gr maustamatonta tuorejuustoa
2rkl kuumaa kahvia

1. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi
2. Sulata voi ja sekoita se kermaviilin ja kahvin kanssa ja lisää kananmunaseokseen
3.Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele sitten varovasti seoksen joukkoon
4. Sulata suklaa ja lisää taikinaa (voi myös lisätä suklaan rouheena)
5. Täytä 2/3 osa vuoasta taikinalla ja paista 175asteessa n.20min.
6, Anna jäähtyä ennen koristeua
7. Kuorrutteen valmistus: Vatkaa voi ja sokerit sekaisin, lisää tuorejuusto. Lopuksi kaakaojauhe sekä kahvi. Vatkaimella saa kuorrutteen hyvin tasaiseksi.
8. Laita kuorrutus pursotuspussiin ja koristele kakkuset

Herkullista lauantai-iltaa :)

Huomenna sitten siitä isäinpäivän lahjavinkkiä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...